top of page

Luc Montagnier, 1932-2022

Writer's picture: UndebtedWorldUndebtedWorld

Updated: Feb 14, 2022



Στις 8 Φεβρουαρίου 2022 πέθανε ο ιολόγος Λυκ Μοντανιέ. Πρωτοπόρος της σύγχρονης μοριακής βιολογίας και καθηγητής στο γαλλικό Ινστιτούτο Παστέρ, πήρε το Νόμπελ Ιατρικής το 2008 για την ανακάλυψη του ιού του AIDS. Κομμουνιστής αγωνιστής, δεν υποχώρησε ποτέ από τις αρχές του ακόμη και όταν συνεπάγονταν προσωπικό ρίσκο, όπως όταν κατάγγειλε τα βασανιστήρια που έκανε το γαλλικό κράτος στον πόλεμο της Αλγερίας, το 1957.


Η ομιλία του Λυκ Μοντανιέ στο κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου εδώ.

Η επιστημονική του αυτοβιογραφία για το Ίδρυμα Νόμπελ, όπου θίγει και τη διαμάχη για το ρόλο του ιού HIV στην ανάπτυξη της αρώστιας AIDS, εδώ.

Ο σύνδεσμος τούτης εδώ της ανάρτησης εδώ.


Αφότου ξέσπασε η πανδημία ο Μοντανιέ δέχτηκε λυσσαλέες επιθέσεις επειδή υποστήριξε τις πρώιμες επιθετικές θεραπείες ως εναλλακτική λύση στα εμβόλια, και ότι ο ιός SARS-cov-2 κατασκευάστηκε σε εργαστήριο, απόψεις οι οποίες στο μεταξύ κέρδισαν σημαντικό έδαφος. Για τον κίνδυνο των λεγόμενων εμβολίων μίλησε στο κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου στις 12 Γενάρη 2021, ήταν μάλλον η τελευταία δημόσια ομιλία του:


Σας ευχαριστώ που με προσκαλέσατε σ’ αυτήν εδώ την κοινοβουλευτική συζήτηση, η οποία είναι σημαντική όχι μόνον για τη χώρα σας, το Λουξεμβούργο, αλλά και για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.


Για ν’ απαντήσω στην ερώτησή σας, πρέπει τώρα να τοποθετηθώ ως γιατρός σε ορισμένα ζητήματα πολύ σημαντικά, που απαιτούν στοχασμό σε επίπεδο συλλογικό, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.


Γίνεται σήμερα συζήτηση όσον αφορά την ιατρική ηθική. Έχουμε απομακρυνθεί απο τον Ιπποκράτη. Primum non nocere, καταρχάς να μη βλάπτουμε!


Είμαι εντελώς αντίθετος στην ιδέα να έχουμε μια ιατρική η οποία προκαλεί νεκρούς, τους ιατρογενείς θανάτους όπως τους λέμε. Πρέπει οπωσδήποτε να σεβόμαστε την ιδέα πως η ιατρική οφείλει να περιθάλπει, να γιατρεύει τον ασθενή και να μην τον σκοτώνει. Δυστυχώς σήμερα έχουμε απέναντί μας μια κολοσσιαία εκστρατεία, μια καμπάνια σύμφωνα με τους νομούς του μάρκετινγκ, για να πουληθούν και να επιβληθούν σκευάσματα τα οποία σκοτώνουν ανθρώπους. Δεν σκοτώνουν όλο τον κόσμο, ευτυχώς, αλλά σκοτώνουν πρόσωπα ηλικιωμένα, και ήδη και νεότερα, αθλητικά μάλιστα, και ακόμη και παιδιά, γιατί μιλάμε πλέον για εμβολιασμό ακόμη και των παιδιών. Είμαι απολύτως εναντίον όλων αυτών, απο την άποψη της ιατρικής ηθικής.


Πρέπει οπωσδήποτε να σεβαστούμε την υγεία των προσώπων που εμβολιάζονται [με τα λεγόμενα εμβόλια κατά του κόβιντ]. Αυτά τα εμβόλια είναι δηλητήρια. Δεν είναι αληθινά εμβόλια.


Το αγγελιοφόρο mRNA επιτρέπει να μεταφραστεί σ’ ολόκληρο το σώμα μας το μήνυμα που μεταφέρει. Ανεξέλεγκτα. Κανένας δεν μπορεί να πει, για κανέναν απο εμάς, σε ποιο ακριβώς σημείο του σώματος θα πάνε αυτά τα μηνύματα. Πρόκειται λοιπόν για ένα τρομερό άγνωστο.


Και τώρα μαθαίνουμε πλέον, στην πραγματικότητα από μελέτη που δημοσιεύτηκε εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο, πως αυτό το μήνυμα συμπεριλαμβάνει μια περιοχή, μπορούμε να την ονομάσουμε πριόνιο, η οποία μπορεί να επιφέρει τροποποιήσεις των πρωτεϊνών του σώματός μας με τρόπο απρόγνωστο.


Ως γιατρός έχω ήδη εξετάσει εικοσιένα πρόσωπα τα οποία έκαναν δυο δόσεις του “εμβολίου” της Φάιζερ, συν άλλο ένα που πήρε της Μοντέρνα. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για εμβόλια mRNA, και πρέπει σ’ αυτά να προσθέσουμε και το εμβόλιο της ΑστραΖενεκα, όπου πηγή του μηνύματος είναι το DNA. Aυτά τα τρία εμβόλια λοιπόν περιέχουν μια συγκεκριμένη διαδοχή η οποία μπορεί να μετασχηματιστεί σε πριόνιο, όπως η βιοπληροφορική ανίχνευσε. Και είναι γνωστό εδώ κι ένα χρόνο πώς αυτό το ρίσκο υπάρχει, το διατρέχουμε ως άνθρωποι. Πιθανότατα είναι γνωστό και στους κατασκευαστές των εμβολίων. Ήδη τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, καθώς έχουμε είκοσι ένα νεκρούς από τη νόσο Creutzfeldt-Jacob η οποία προκαλείται από πριόνια τα οποία έχουν τροποποιηθεί.


Ας συνοψίσω εδώ τις επιστημονικές έννοιες, οι οποίες είναι αρκετά περίπλοκες.


Υπάρχουν πρωτεΐνες οι οποίες έχουν πολλαπλές μορφές, άλλες ελικοειδείς και άλλες επίπεδες. Αυτές που είναι επίπεδες επιτρέπουν το σχηματισμό ινιδίων ιδίως μέσα στους νευρώνες. Πρόκειται για μορφές μεταδοτικές, από μόριο σε μόριο. Δεν λέω προς το παρόν πως είναι μεταδοτικές από πρόσωπο σε πρόσωπο, αλλά είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε αυτό το ρίσκο για το μέλλον της σημερινής γενιάς.


Μάλιστα ας σκεφτούμε ότι δεν πρέπει να νοιαζόμαστε μονάχα για τους εαυτούς μας και για τους γύρω μας, αλλά και για τις ερχόμενες γενιές. Εδώ έχουμε κάτι το οποίο μπορεί ν’ αλλάξει ολότελα τον πολιτισμό μας. Πρόκειται για πρόβλημα που αφορά ολόκληρο τον πολιτισμό μας. Είναι σημαντικό, κυρίες και κύριοι, να είσαστε πληροφορημένοι όσον αφορά τις συνέπειες που έχουν και για τις ερχόμενες γενιές ορισμένες πράξεις.


Καταρχάς κυρία Πρόεδρε απαντώ στην πρώτη ερώτησή σας, αν δηλαδή υπάρχουν εναλλακτικές αγωγές για τη θεραπεία αυτής της νόσου, έτσι ώστε ν’ αποφευχθεί ο εμβολιασμός. Σας είπα προηγουμένως κάποια πράγματα, και τώρα σας δίνω αυτή την απάντηση.


Υπάρχουν θεραπείες στο πρώιμο στάδιο της μόλυνσης με τον ιό SARS-cov-2, με προϊόντα πολύ γνωστά τα οποία δεν έχουν παρενέργειες κι εμποδίζουν ν’ αναπτυχθούν βαρειές μορφές της νόσου. Έχουν εφαρμοστεί εκτεταμένα.

Σκέφτομαι λοιπόν πως πρέπει να συμβουλεύσουμε όλες τις ιατρικές αρχές να μην παραμερίζουν αυτές τις θεραπείες, όπως δυστυχώς κάνουνε μερικές φορές κάποιες κυβερνητικές αποφάσεις.


Με άλλα λόγια εδώ αντιμετωπίζουμε μια οντότητα η οποία έχει τη δική της ευφυΐα. Οι ιοί είναι και αυτοί ευφυείς και αντιδρούν στις δίκες μας ενέργειες. Αφενός όταν αντιμετωπίζεις τον ιό με εμβόλια τα οποία παράγουν αντισώματα, τότε αυτόματα επιλέγεις και να φτιάξεις μέσω της φυσικής επιλογής ιούς οι οποίοι θα είναι ανθεκτικοί σε αυτά τα αντισώματα. Αφετέρου ο ιός συνεργεί με άλλους παράγοντες.

Έχουμε δει το ίδιο πράγμα να συμβαίνει και με το AIDS, με τον ιό HIV. Γνωρίζουμε ότι παρόμοια και ο κορωνοιος αξιοποιεί μια προϋπάρχουσα δεξαμενή νοσηρότητας η οποία παράγεται απο βακτηρίδια.


Χρειάζεται πολλή έρευνα ακόμη για να κατανοήσουμε αυτή την αρρώστια.


Πρέπει λοιπόν να είμαστε αρκετά ταπεινοί και να μην παίρνουμε εσπευσμένες αποφάσεις.



270 views0 comments

Comments


bottom of page